PAVAN RESIDENCE (VOID WALLS)

House Design

Pavan and Dhanya are our very good friends, who came with the requirement to build their home in Bangalore. The couple being from Mangalore had a strong affinity towards the slope roof homes, courtyards and Brickwork. It was a challenging and yet a very interesting brief. The site being 30ft x 40ft, located in an urban context had several limitations. We took it as a challenge and designed a compact and yet comfortable home for our clients. The house is a mix of modern minimal finishes and the traditional materials from a vernacular home. The house is called void walls as we have created cut-outs and breakup spaces within the building to manage the space utilisation. The idea was to provide all the requirements to the clients and also bring a character of design within each space.

Location

HORAMAVU

Year